divendres, 16 de desembre del 2011

Marques de càmeres

 Les marques que tenen les millors càmeres són:- Hasselblad- Leica- Mamiya- Pentax- Nikon- Cànon


HASSELBLAD:

En 1941 la companyia sueca Hasselblad fabrica la seva primera càmera però des de finals del 1890 ja era una companyia dedicada a vendre productes fotogràfics. Cal destacar que la Hasselblad va ser seleccionada per la NASA per fabricar les càmeres que després es van usar en les exploracions lunars del programa Apol.lo.
L'última càmera fabricada per la Hasselblad és la H4.d-60 que té ni més ni menys que 60 megapíxels i el seu preu ronda entre $ 30.000 i $ 40.000 Dòlars (trenta mil i quaranta mil dòlars):
http://www.dpreview.com/news/0909/090928 ...

LEICA:

La primera càmera Leica va ser fabricada el 1913 per la compania alemanya Leitz que després va canviar el seu nom per Leica. Durant diverses dècades les càmeres Leica van ser les preferides pels més famosos fotògrafs. Actualment la Leica ha posat al mercat una càmera tipus reflex de 37 megapíxels pel preu de $ 30.000 (trenta mil dòlars) i que s'anomena Leica S2:
http://www.dpreview.com/news/0809/080923 ...


També Leica ha posat recentment a la venda la càmera compacta més avançada. És la Leica M9 i el seu preu oscil · la al voltant de $ 6.000 dòlars (sis mil dòlars):
http://www.kenrockwell.com/leica/m9.htm

MAMIYA:

La companyia japonesa Mamiya va començar a fabricar productes òptics i càmeres des de la seva fundació el 1940. A partir de 1949 comença a fabricar càmeres de format de film 35 mm i és coneguda arreu del món on va tenir gran acceptabilitat. Les seves càmeres de format mitjà van competir amb la Hasselblad en el món de la fotografia professional.
Un dels seus productes posats a la venda darrerament és la Mamiya 645 DF al preu de $ 6.000 (sis mil dòlars):
http://www.letsgodigital.org/en/23491/ma ...

PENTAX:

El 1913 la companyia japonesa Asahi va començar a fabricar productes òptics. Per 1938 la Asahi ja estava fabricant òptiques per càmeres fotogràfiques i de cinema.
El 1952 posa al mercat la càmera reflex Asahiflex. Més endavant la companyia Asahi compra el nom Pentax de la companyia alemanya Zeiss Ikon i les càmeres passen a anomenar-se Asahi-Pentax.
L'òptica tant de Zeiss Ikon com de Asahi-Pentax han estat de les millors del món.
Recentment la Pentax va posar una de les seves últimes càmeres. La Pentax 645 D de 40 megapíxels a un preu proper als $ 9.000 dòlars (nou mil dòlars):
http://www.photoradar.com/reviews/produc ...

NIKON:

El 1917 la companyia japonesa Nikon es va establir com un dels majors fabricants d'òptica per binoculars, periscopis, etc.
La primera càmera Nikon va ser posada al mercat el 1948. Els objectius Nikon van ser popularitzats pel fotògraf de guerra Douglas Duncan que durant la guerra a Corea va haver d'adaptar una lent Nikon a la seva càmera Leica aconseguint resultats magnífics, cosa que va donar lloc que les seves fotografies fossin publicades als diaris de tot el món.
Actualment la càmera bandera de la Nikon és la Nikon D3X de 24 megapíxels i el seu preu és de $ 8.000 dòlars (vuit mil dòlars):
http://www.nikonusa.com/Nikon-Products/P ...

CANON:

El Laboratori d'Instruments Òptics de Precision fundat el Japó el 1934 va fabricar un prototip de cambra que no arriba a comercialitzar i que va ser anomenat "Kuanon". El 1947 aquesta compania canvia el seu nom per Cànon ia finals del 1959 i principis de 1960 fabrica les primeres càmeres fotogràfiques Cànon que es van caracteritzar com de molt bona qualitat. En poc temps la Cànon passa a ser una de les marques líders mundials en la fabricació de càmeres i de productes relatius a la fotografia.
Últimament una de les seves millors càmeres digitals és la Canon D1s Mark III de 21 megapíxels el preu ronda els 7000 $ Dòlars (set mil dòlars):
http://www.google.com/products/catalog?r ...